vrijdag 13 maart 2009

Meer Over Zoey 101

Op de Pacific Coast Academy (PCA), waar voorheen alleen maar jongens waren toegelaten, zijn vanaf nu ook meisjes welkom. Het 13-jarige meisje Zoey en haar jongere broer Dustin krijgen dus nu ook de gelegenheid om deze eliteschool te bezoeken. Maar op de PCA zou ze niet alleen problemen met jongens tegenkomen, maar ook problemen met meiden. Haar kamer, met het nummer "101", deelt ze met twee meiden met wie ze bevriend raakt.




ActeurPersonageOpmerkingen
Sean Flynn-AmirChase MatthewsEen enthousiaste jongen die goeie vrienden is met Michael. Hij is stiekem verliefd op Zoey. Ook probeert hij altijd iemand uit de weg te ruimen als ze aan Zoey komen. Hij werkt samen met Michael aan een aantal cartoons.
Jamie Lynn SpearsZoey BrooksDe hoofdrolspeelster. Zij is een goede vriendin van Nicole. Ze deelt in het begin een kamer met Dana en Nicole, maar als Dana opstapt deelt ze de kamer met Lola en Nicole. Ook probeert ze altijd anderen te steunen als er iets met hen is.
Christopher MasseyMichael BarretDe vrolijke jongen die goed bevriend is met Chase. Ook heeft hij een eigen comedy-zender op het internet met Chase. Hij maakt samen met Chase cartoons.
Erin SandersQuinn PenskyDe 'nerd' van het stel. Ze maakt allerlei uitvindingen en doet allerlei proefjes. Alleen gaan die proefjes niet altijd goed... Ze heeft als huisdier een alpaca, Otis.
Matthew UnderwoodLogan ReeseDe ruige jongen van het stel. Hij denkt dat hij de perfecte jongen is, terwijl hij slechts een bullebak is.
Victoria JusticeLola MartinezZe komt pas later voor in de serie als Dana weg gaat. In het begin lijkt zij een maffe rocker te zijn, maar later wordt ze vriendinnen met Nicole en Zoey.
Paul ButcherDustin BrooksHet kleine broertje van Zoey. Hij is erg slim en heeft meestal een kleinere rol in de serie.
Alexa NikolasNicole BristowEen enthousiast meisje en een goeie vriendin van Zoey. In het begin van de serie heeft ze wel eens ruzie met Dana, maar dat komt ook altijd weer goed. In het derde seizoen blijkt Nicole jongensverslaafd te zijn en wordt ze naar een meiden-school gestuurd.
Kristin HerreraDana CruzHet stoerdere meisje. Ze heeft in het begin van de serie wel eens ruzie met Nicole omdat ze het niet met elkaar eens zijn. In het tweede seizoen gaat ze vanwege een uitwisselingsproject weg.




Waar Gebeurt!!


  • In de aflevering "Favor Chain" wordt gezegd dat Quin een computerprogramma heeft uitgevonden dat "Quindos QP" heet, dat een parodie is op Windows XP.
  • Er spelen drie acteurs in de serie die een beroemd familielid hebben; Christopher Massey is de grote broer van Kyle Massey, Sean Flynn is de kleinzoon van Errol Flynn en Jamie Lynn Spears is het kleine zusje van Britney Spears.
  • Dann Schneider, de bedenker van de show, is ook te zien in de serie in het derde seizoen in de aflevering Zoey ribbs .
  • In een aflevering wordt ook de naam van de producer, "Joe Catania", genoemd.
  • Drie castleden, Alexa Nikolas, Christopher Massey en Victoria Justice, hebben ook een gastrol gehad in series van Disney Channel. Alexa en Victoria waren te zien in The Suite Life of Zack and Cody en Christopher was samen te zien met zijn broertje Kyle Massey in That's So Raven.
  • De schoolbibliotheek wordt Schneider genoemd, naar de bedenker Dan Schneider.
  • Afleveringen worden opgenomen bij Nikckelodeon in de Sunset Studios in Hollywood, Californië.
  • Geen opmerkingen:

    Een reactie posten