vrijdag 13 maart 2009

Meer Weten Over De Personen Van Icarly

Carly Shay Carly is geboren op 14 januari. Haar sterrenbeeld is Steenbok. Carly is een 13-jarig meisje, dat een webshow (iCarly) maakt, die haar en haar vriendin Sam snel online plezierigheden bezorgt. Carly werkt samen met haar beste vriendin, Sam. In de eerste aflevering van iCarly, "iPilot", wordt er gezegd dat de vader van Carly bij de marine zit, Carly en haar 26-jaar oude broer Spencer, die nu Carly's voogd is, heeft achtergelaten. Carly drinkt vaak koffie zonder cafeïne. Ze heeft ook last van astma, hoewel ze haar laatste aanval had gehad op haar zevende. Carly en Sam zijn al 5 jaar vrienden (ze werden vrienden doordat Sam haar duwde en haar broodje stal, maar Carly duwde Sam terug en pakte ook haar broodje terug). Carly vindt smoothies lekker uit de Groovy Smoothies.En ze is ook dol op Spaghetti Tacos. Carly probeert steeds haar vriendin Sam en vriend Freddie uit elkaar te halen, als die weer eens ruzie hebben. Carly heeft nogal wat vijanden, waaronder miss Francine Briggs, Nevel Papperman, Mr. Howard e.a.. De rol van Carly wordt vertolkt door Miranda Cosgrove, die ook te zien was als Megan in de serie Drake & Josh.



Samantha "Sam" Puckett wordt gewoon Sam genoemd door haar vrienden. Sam is de beste vriendin van Carly en Freddie, maar ze plaagt Freddie vaak voor de lol. Sam is de co-presentatrice in de webshow van Carly. In een aflevering wordt er gezegd dat ze een gruwelijke hekel heeft aan werken. Ze is helemaal gek van muziek-sterren, zoals Drake Bell, uit Drake & Josh. Ze vindt Tom Higgenson uit de Plain White T's ook helemaal te gek. Ze houdt van ham, kalkoenfilet, varkensgehaktballetjes en kauwgom die naar bacon smaakt. Sam heeft vreemde gewoontes, zoals het pikken van andermans eten. Ze is ook nogal vaak agressief, onaangenaam en rebels. Ze hangt het meest rond in Carly's huis, om haar moeder te ontwijken, die niet bepaald zorgzaam is. Er is ooit gezegd dat Sam is geboren in een bus. Sam zit ook erg vaak in de nablijfklas, en ze zei ooit in "iStakeout" dat zo ongeveer de helft van haar familie 'gevaarlijk' is. De rol van Sam wordt vertolkt door Jennette McCurdy.

Fredward "Freddie" Benson is de andere beste vriend van Carly. Hij heeft een hekel aan Sam, maar dat komt vooral omdat Sam ervan houdt Freddie vaak genoeg te pesten en te plagen. Hij is de technische man achter iCarly. Freddie heeft een zwak voor Carly, en hij doet letterlijk alles om Carly het naar de zin te maken. In "iSpy on a mean Teacher" wordt gezegd dat hij allergisch is voor bijen. Freddie is een technisch wonder, hij kan alles met zijn computer. Zijn moeder is extreem bezorgd en paranoïde, en doet er alles aan om Freddie hygiënisch te houden, bijvoorbeeld dat Freddie een contract moest ondertekenen dat hij twee keer per douche-beurt zijn haren inzeept. In "iStakeout" noemde zijn moeder hem Fredward. In de aflevering "iFence" wordt bekend gemaakt dat Freddie een uitstekende schermer is, en dat schermen al lang een hoogtepunt is in zijn familiegeschiedenis. In "iFence" wordt ook gezegd dat de achternaam Benson niet van zijn vader is, maar van zijn moeder. De rol van Freddie wordt vertolkt door Nathan Kress.

Spencer Shay is de 26-jarige broer van Carly, en haar wettelijke voogd. Hij heeft school verlaten om een artiest te worden. Hij is aardig, een beetje gek en zorgzaam, en zijn bijnaam is Spence. Hij is nog steeds single, tenminste, dat wordt afgeleid uit verschillende afleveringen waar hij met meiden date en flirt. Hij gaat ook vaak genoeg naar het motorfiets-kerkhof, waar hij onderdelen haalt voor beelden die hij maakt. Spencer wordt gespeeld door Jerry Trainor. Jerry speelde net als Miranda Cosgrove in Drake & Josh. Daar speelde hij "Crazy Steve" die in de bioscoop werkte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten