zaterdag 14 maart 2009

Anubis Courant 1



Plopsaland staat op zijn kop. Nu jij nog!


In 2009 zet Plopsaland De Panne de boel op z’n kop. Anubis: The Ride, de nieuwste achtbaan van het Plopsa-park aan de Belgische kust, brengt je in slechts twee seconden op zo’n 34 meter hoogte en laat je vervolgens drie keer de wereld op zijn kop zien. Een adembenemend avontuur, gebaseerd op de avonturen in het televisieprogramma Het Huis Anubis.

In 2009 staat Het Huis Anubis in... Plopsaland De Panne. Het alom gekende gebouw, een replica van het kasteel dat in het televisieprogramma al enkele jaren dienst doet als ‘Het Huis’, zal immers dienst doen als wachtrij en station voor de nieuwste achtbaan van de Benelux: Anubis: The Ride.

Deze supersnelle lanceer achtbaan brengt je op minder dan 2 seconden op 34 meter hoogte en zal een snelheid halen van bijna 90 km/u! Niet spannend genoeg? Tijdens dit adembenemende avontuur ga je ook nog eens drie keer overkop, op een parcours van ongeveer 600 meter!

De opening van Anubis: The Ride is voorzien in de lente van 2009. En wie sluw en listig is, zal misschien wel alle geheimen van Het Huis Anubis ontdekken?!


Nieuws

Voor volgend jaar gaat Plopsaland De Panne zijn grootste investering ooit tegemoet. Anubis - de launch coaster van Gerstlauer - zal het hele jaar in de schijnwerpers worden geplaatst, maar de grote reclamecampagnes starten pas tegen het begin van juli. De bouw van de achtbaan zal kortelings van start gaan. De grootste werken beginnen echter na de Sinterklaasweekends, wanneer het park de winterrust in gaat.

De naam van de attractie zal Anubis worden en ook het thema zal zich volledig richten op het programma. Het grote plein voor de attractie moet de aanloop vormen naar het station van de nieuwe achtbaan.

In plaats van het huisje op z’n kop, zal het station een exacte replica zijn van hét Huis Anubis, alleen iets kleiner dan het échte gebouw. Ook de treintjes van de achtbaan zullen volledig gethematiseerd worden. De wachtrij van de attractie zal tevens volledig overdekt zijn.

Niet enkel de buitenkant van Het Huis Anubis (zie foto links) zal worden nagebouwd, ook het interieur zal overeenkomen met dat van de serie. Ondermeer de kelder, de woonkamer en zolder zullen nagebouwd worden zoals diegene uit het programma. Leuk detail: Piet de Koninck – de persoon die de meeste attracties en thema’s uit de Plopsa-parken op het tekenblad bracht – was ook voor de televisieserie verantwoordelijk voor het ontwerp van de decors.

De eigenaar van het echte Huis Anubis – wat gelegen is in de buurt van Mortsel - is tevreden dat Plopsaland De Panne het gebouw zal nabouwen. Sinds de start van het televisieprogramma komen er namelijk regelmatig mensen zoeken naar dé schat van Anubis, nabij het echte gebouw.


PLACE MAT ANUBIS!

Sticker Anubis

Anubis Soepkom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten